Tuesday, March 20, 2007

Početak

Ovo je prvi srspki blog koji ce se baviti pitanjima globalnog zagrevanja, posebno kritikom oficijelne teorije staklene bašte koja tvrdi kako čovek izaziva globalno zagrevanje i kako je potrebno drastično smanjiti emisiju CO2 u atmosferu da bi se klima stabilizovala. Moći ćete da čitate o greškama i otvorenim problemima oficijelne teorije staklene bašte, o alternativnim teorijama klimatskih promena, ekonomskim efektima Kjoto protokola. Takođe, moći ćete da čitate o tome kako je jedna u početku ekscentrična teorija postala pravo Jevanđelje ekološkog pokreta, ko ima interesa od širenja klimatskog alarmizma, i o tome kako neki naučnici učestvuju u političkoj kampanji zaodenutoj u naučno ruho.

Moje ime je Ivan Janković, ja sam filozof i ekonomista koji je za pitanja globalnog zagrevanja postao zainiteresovan analizirajući prevashodno ekonomske aspekte Kjoto prokotola. Takođe, interesuju me geografija i klimatologija nezavisno od ekonomije.

2 comments:

Suzana Ignjatović said...

bravo, bravo!ajde pisite malo i na engleskom, da vas stavimo na listu molinari instituta

Ivan Janković said...

Pokusacemo, thanks za pohvale. Samo prpsledi dalje enka ljudi citaju. Otvoreno je i za jos druge potencijalno zainteresovane ucesnike.